Nationale gymnasten

Op eigen bodem beschikken we over heel wat talent. Dat bewezen onze gymnasten en skippers afgelopen seizoen op het Europees kampioenschap Toestelturnen, het European Youth Olympic Festival, De World Games en het Europees kampioenschap Rope Skipping. Benieuwd welke toppers er ook op het Gygmala aanwezig zullen zijn?Acro II Gym won in mei de Beste Show Teams Finale met hun oefening 'Vicio'. Ze brengen een pakkend verhaal over het verlies van een moeder en hoe twee zussen hiermee omgaan. Ze verzorgen de show op zaterdag. Turnclub Olympia Merelbeke maakt met 'Animalé' het beest in ons los tijdens de show op zondagmiddag. Ben je klaar voor een knap staaltje gymnastiek? Zet je dan maar schrap voor deze demogroepen!


Sinds de Olympische Spelen in Rio (2016) is de 17 jarige Nina Derwael niet meer weg te denken uit de turnwereld. Ze werd 19de in de allroundfinale op de Spelen (2016), werd dit jaar EUROPEES KAMPIOEN aan de damesbrug én pakte op het afgelopen wereldkampioenschap in Montréal de BRONZEN medaille aan de damesbrug! Deze historische gymnast staat te popelen om voor eigen publiek te turnen!Hun namen klinken ongetwijfeld niet meer vreemd in jullie oren. World Games toppers Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze), Killian Goffaux(Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) schitterden dit jaar op nationaal en vooral internationaal niveau. Maar ook Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) en het Heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sprtac Deinze) staan te springen om het beste van zichzelf te geven op het Gymgala!


Net zoals vorig jaar brengen we ook dit jaar het beste van de Rope skippingplank naar de Lotto Arena. De jongens en meisjes van Siluskip toonden op het afgelopen EK wat ze in hun mars hebben. De club ging met heel wat medailles naar huis. Het showgehalte van deze demo krijgt van ons alvast een 10/10.Elk jaar opnieuw toveren de G-Gymmers zichzelf om tot ware artiesten. Ook dit jaar verwelkomen we opnieuw een grote groep op het Gymgala. Gymnasten uit Gymflex Mechelen, Gympuls Essen, Deugd en Moed Ekere, Omnigym Jong Edegem, Esthetica Gymteam Brecht staan te popelen om hun nieuwe oefening te brengen voor een enthousiaste Lotte Arena. Ook Quinten en Jakob, twee bekende G-gymmers zijn dit jaar van de partij!Tumblingtalent Tachina Peeters (Gymplus) en springwonder Loïc Lenoir (WIK Oostende) kwamen beide in actie op het wereldkampioenschap in Sofia (BUL) begin november. Op de belangrijkse wedstrijd van het jaar behaalde Tachina een knappe 6de plaats in de finale. Ook Loïc bracht 2 mooie reeksen en eindigde daarmee op de 38ste plaats. Beide gymnasten haalden ook nog eens hun selectie binnen voor het Europees kampioenschap in in 2018!Rune Hermans (Gym Haacht) werd in mei Belgisch kampioene en won in juni de Flanders Interantional Team Challenge te Gent. Ook team mates Axelle Klinckaert (GymMax) en Senna Deriks (Gymgroep A.S.) zijn van de partij op het Gymgala! Beide gymnasten herstelden in 2017 van een blessure maar kwamen op het de Elite Gym Massilia in november opnieuw in actie. Naast de meisjes hebben we natuurlijk ook heel wat mannelijk talent in België! Ringenspecialist Dennis Goossens (Tk kerels Waasmunster) werd 5de op de World Cup in Doha (QAT) in maart eerder dit jaar. De laatste Belgische gymnast is Noah Kuavita (Silok Deurne). Hij maakte dit jaar zijn debuut als senior.

Inschrijven nieuwsbrief
Foto's 2017#gymgala2017

Twitter wordt geladen