Internationale gymnasten

De allerbeste gymnasten uit de verschillende disciplines naar de Lotto Arena krijgen, dat is het doel. Europese kampioenen, wereldkampioenenen en zelfs Olympiërs worden verwacht. Vorig jaar mochten we gymnasten uit Nederland, Denemarken, Azerbeidzjan, Rusland, Israel, Groot-Brittannië, Ukraine en zelfs Wit-Rusland verwelkomen. Benieuwd welke gymnasten we dit jaar voor jullie in petto hebben?


Elk jaar opnieuw zorgen de tumblingtoppers op het Gymgala voor een extra stukje spektakel. Ook dit jaar halen we enkele van de beste gymnasten ter wereld(!) naar België!

De eerste internationale gymnasten die hun komst bevestigden zijn onmiddellijk toppertjes van formaat. De Britten Elliott Browne, Kristof Willerton & Greg Townley zijn de TOP 3 van Groot-Brittannië en komen maar wat graag een show op poten zetten!


De Russische Dina Averina won dit jaar gouden en zilveren medailles op élke grote competitie. Twee keer goud en 1 keer zilver op het Europees kampioenschap in mei. Drie keer zilver en één keer goud op de World Games deze zomer en als kers op de taart werd ze in september WERELDKAMPIOEN allround.

We zijn zo benieuwd om deze kersverse wereldkampioene aan het werk te zien in Antwerpen!


De Duitse Tabea Alt werd in maart nog maar 17 maar weet al goed haar mannetje te staan op het internationaal toneel! Op het afgelopen wereldkampioenschap in Montréal behaalde de Duitse de bronzen medaille tijdens de toestelfinales aan balk. Allround werd ze 10de! Een zeer knappe prestatie als je weet dat ze pas haar debuut maakte als senior in 2016 op de World Cup in Newark.Hij is 21 jaar, afkomstig uit Cuba én behoort tot de wereldtop Toestelturnen jongens. Manrique Larduet is een echte allrounder en komt speciaal voor het Gymgala naar België! Op de Olympische Spelen in Rio (BRA) in 2016 wist hij een plaatsje te veroveren in de toestelfinales van rek en herenbrug. Dit jaar was hij opnieuw present op het wereldkampioenschap (CAN). Zijn prestaties leverden hem een knappe 5de plaats allround en 2 toestelfinales (vloer en herenbrug) op.
Inschrijven nieuwsbriefFoto's 2016#gymgala2017

Twitter wordt geladen