Internationale gymnasten

De allerbeste gymnasten uit de verschillende disciplines naar de Lotto Arena krijgen, dat is het doel. Europese kampioenen, wereldkampioenenen en zelfs Olympiërs worden verwacht. Vorig jaar mochten we gymnasten uit Nederland, Denemarken, Azerbeidzjan, Rusland, Israel, Groot-Brittannië, Ukraine en zelfs Wit-Rusland verwelkomen. Benieuwd welke gymnasten we dit jaar voor jullie in petto hebben?


Elk jaar opnieuw zorgen de tumblingtoppers op het Gymgala voor een extra stukje spektakel. Ook dit jaar halen we enkele van de beste gymnasten ter wereld(!) naar België!

De eerste internationale gymnasten die hun komst bevestigden zijn onmiddellijk toppertjes van formaat. De Britten Elliott Browne, Kristof Willerton & Greg Townley zijn de TOP 3 van Groot-Brittannië en komen maar wat graag een show op poten zetten!


De Russische Dina Averina won dit jaar gouden en zilveren medailles op élke grote competitie. Twee keer goud en 1 keer zilver op het Europees kampioenschap in mei. Drie keer zilver en één keer goud op de World Games deze zomer en als kers op de taart werd ze in september WERELDKAMPIOEN allround.

We zijn zo benieuwd om deze kersverse wereldkampioene aan het werk te zien in Antwerpen!


Door een plotse blessure gaf de Duitse Tabea Alt verstek voor het Gymgala.

Hij is 21 jaar, afkomstig uit Cuba én behoort tot de wereldtop Toestelturnen jongens. Manrique Larduet is een echte allrounder en komt speciaal voor het Gymgala naar België! Op de Olympische Spelen in Rio (BRA) in 2016 wist hij een plaatsje te veroveren in de toestelfinales van rek en herenbrug. Dit jaar was hij opnieuw present op het wereldkampioenschap (CAN). Zijn prestaties leverden hem een knappe 5de plaats allround en 2 toestelfinales (vloer en herenbrug) op.


Op het wereldkampioenschap in 2015 in Glasgow (GBR) kon de Frranse Allan Mortante zich net niet kwalificeren voor de finale. Echter in het synchroon springen behaalde hij de bronzen medaille met zijn teammate. Op het afgelopen wereldkampioenschap in Sofia (BUL) waar onze landgenoot Loïc Lenoir ook in actie kwam kon hij zich wél kwalificeren voor de finale. Hij greep uiteindelijk net naast een medaille en werd 4de. Ook in het synchroonspringen behaalde hij met Sebastien de 4de plaats tijdens de finale.


De twee Russen Manin Mikhail & Afansev Vadim waren samen met de Deen Rasmus Steffensen aanwezig op het wereldkampioenschap in Sofia (BUL) in november. Mikhail eindigde op de 5de plaatst tijdens de kwalificaties en Vadim op de 3de plaats. Door de max 2 per land regel mochten de 2 tumblers helaas niet meestrijden voor een medaille in de finale! De jongens traden wel aan tijdens de teamfinale en eindigde op de 5de plaats. Rasmus Steffensen greep net naast het podium tijdens de finale. Met het Deens tumblingteam pakte hij de bronzen medaille!


Op de World Cup in Paris (FRA) behaalde de nog maar 17-jarige Melanie De Jesus Dos Santos de zilveren medaille aan de Damesbrug. Maar ook aan balk en grond veroverde ze een plaatsje in de finale. In oktober kwam de Franse in actie op het wereldkampioenschap in Montréal (CAN). Daar eindigde ze op een zeer knappe 5de plaats in de allroundcomepetitie!

Dos Santos komt in actie aan balk!

!
Inschrijven nieuwsbrief
Foto's 2017#gymgala2017

Twitter wordt geladen