Nog meer internationale tumblers op het Gymgala

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 1 dec 2017

We kondigden enkele weken geleden reeds 3 tumblingtoppers uit Groot-Brittanniƫ aan. Tel daarbij nog eens onze eigen trots Tachina Peeters (Gymplus), 2 tumblers uit Rusland en 1 Deen erbij en je hebt een act van jewelste.

Het zijn de laatste internationale gymnasten die hun komst bevestigen. De Russen Manin Mikhail & Vadim Afansev en de Deen Rasmus Steffensen vervolledigen de tumblingcast. Geen van hen zagen we eerder op het Gymala.

De 23 jarige Manin Mikhail was samen met landgenoot Afansev Vadim aanwezig op het wereldkampioenschap in Sofia (BUL) in november. Mikhail eindigde op de 5de plaatst tijdens de kwalificaties en Vadim op de 3de plaats. Door de max 2 per land regel mochten de 2 tumblers helaas niet meestrijden voor een medaille in de finale! De jongens traden wel aan tijdens de teamfinale en eindigde op de 5de plaats.


Ook Rasmus Steffensen was aanwezig op het wereldkampioenschap in Sofia (BUL). De 18 jarige Deen kwalificeerde zich als 6de en greep uiteindelijk net naast het podium tijdens de finale. Met het Deens tumblingteam pakte hij de bronzen medaille! Niet slecht voor zijn eerste wereldkampioenschap!


Er zijn nog enkele staanplaatsen verkrijgbaar voor het Gymgala op 16 en 17 december.

Inschrijven nieuwsbrief