Gymnasten Team BELGYM op het Gymgala

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 5 dec 2017

Verschillende internationale toppers werden de afgelopen maanden toegevoegd aan de cast. Maar ook in België beschikken we over heel wat talent in de discipline Toestelturnen.

Rune Hermans (Gym Haacht) werd in mei Belgisch kampioene en won in juni de Flanders Interantional Team Challenge te Gent. Maar haar beste prestatie zette ze neer in Montréal (CAN) op het wereldkampioenschap. Daar werd ze knap 11de in de allroundfinale! Een persoonlijk record voor de studente Kinesitherapie!

Ook team mates Axelle Klinckaert (GymMax) en Senna Deriks (Gymgroep A.S.) zijn van de partij op het Gymgala! Beide gymnasten herstelden in 2017 van een blessure maar kwamen op het de Elite Gym Massilia in november opnieuw in actie. Ze zijn volledig klaar om terug het beste van zichzelf te geven!

Naast de meisjes hebben we natuurlijk ook heel wat mannelijk talent in België! Ringenspecialist Dennis Goossens (Tk kerels Waasmunster) werd 5de op de World Cup in Doha (QAT) in maart eerder dit jaar. Hij kwetste zich jammer genoeg net voor het wereldkampioenschap en moest verstek geven. Dennis is ondertussen terug aan het trainen en is superenthousiast om op het Gymgala te staan!

Dennis Goossens op het EK in Cluj-Napoca (Foto: Thomas Schreyer)

De laatste Belgische gymnast is Noah Kuavita (Silok Deurne). Hij maakte dit jaar zijn debuut als senior en pakte onmiddellijk de zilveren medaille op de International FIG Memorial te Maribor (SLO). Dat de nog maar 18-jarige gymnast veel in zijn mars heeft kunnen jullie op het Gymgala aanschouwen!

Er zijn nog enkele staanplaatsen beschikbaar voor het Gymgala op zaterdag 16 en 17 december!

Inschrijven nieuwsbrief