Bronzen Girl Nina Derwael op het Gymgala!

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 17 okt 2017

Dat we in België veel talent hebben bewees Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) afgelopen jaar in Cluj-Napoca (EK) en Montréal (WK). Wil jij haar ook graag eens aan het werk zien? Dat kan tijdens het Gymgala op 16 en 17 december!

Sinds de Olympische Spelen in Rio (2016) is de 17 jarige Nina Derwael niet meer weg te denken uit de turnwereld. Ze werd 19de in de allroundfinale op de Spelen en zette zo de allerbeste prestatie ooit neer in het vrouwenturnen. En dat was nog maar het begin.

In 2017 stond het Europees kampioenschap op de planning voor onze gymnasten. Nina Derwael knalde aan de damesbrug en werd zomaar even EUROPEES KAMPIOEN! Na deze competitie nam Nina deel aan een World Cup in Parijs (FRA). Daar behaalde ze een knappe 6e plaats op de Toestelfinale aan balk én pakte ze opnieuw GOUD aan de Damesbrug.Maar de kers op de taart behaalde Nina op het afgelopen wereldkampioenschap in Montréal. Nina turnde een zeer knappe allroundfinale waar ze als 8ste eindigde, en alsof dat nog niet genoeg was pakte ze nog de BRONZEN medaille tijdens de finale aan de Damesbrug. België beleefde historische momenten in Canada! We zijn dan ook héél blij dat Nina tijdens het Gymgala voor eigen publiek aan de Damesbrug zal turnen!


Wil je nu al even genieten van Nina's oefening? Bekijk hier dan de brugoefening van haar tijdens de kwalificaties van het wereldkampioenschap in oktober.Inschrijven nieuwsbrief