Belgische Acrotrots op het Gymgala

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 27 okt 2017

Als echte Acrofan kijk je ongetwijfeld uit naar het Gymgala in december. En terecht! Want ook dit jaar schotelen we je enkele toppers van eigen bodem voor!

Hun namen klinken ongetwijfeld niet meer vreemd in jullie oren. World Games toppers Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze), Killian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) schitterden dit jaar op nationaal en vooral internationaal niveau.

Beide teams wonnen de prestigieuze World Cup trophy in 2017! Op de World Games pakte het dames duo het zilver en de jongens gingen met het brons naar huis. En daar stopte het niet.

Op het afgelopen Europees kampioenschap leverden de teams opnieuw knappe prestaties. Drie maal zilver voor Noémie en Lore en ook tweemaal zilver voor kilian en Robin. Als kers op de taart werden de jongens ook nog Europees kampioen met hun tempo-oefening. Van een knaljaar gesproken!


Naast onze 'anciens' hebben we natuurlijk nog heel wat talent. Gemengd paar Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) en Heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze) zijn daar alvast een voorbeeld van.


Marte & Bram haalden als juniores maar liefst 2 Europese titels binnen op het afgelopen EK, tempo en balans! Vanaf nu trainen ze volop als seniores naar het wereldkampioenschap te Antwerpen toe! Heren vier maakte dit jaar hun debuut als seniores op het Belgisch kampioenschap. Ook op het EK in Polen waren ze erbij. Met een knappe 4de plaats in de Allrounfinale sloten ze het competitiejaar 2017 af. Speciaal voor jullie komen ze ook performen op het Gymgala!

Inschrijven nieuwsbrief